Son Günc.: 29.10.2025
Günümüzde birçok ebeveyn, çocuklarının zeki olduğunu duyduğunda gurur duyar. Ancak uzmanlara göre çocukların sadece zekâsını değil, çabasını övmek onların gelişimi açısından çok daha faydalıdır. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar için başarıyı emekle ilişkilendirmek, ileride pes etmeyen, dayanıklı bireyler yetiştirmenin temelidir.
🌱 Neden Çabayı Övmeliyiz?
-
Zekâ doğuştan gelir, ama çaba öğrenilebilir ve geliştirilebilir.
-
Çabası takdir edilen çocuklar, zorluklarla karşılaştığında daha az vazgeçer.
-
“Sen çok zekisin” demek yerine “Bu soruyu çözmek için çok uğraştın” demek, içsel motivasyonu artırır.
🧩 Oyun ve Deneyim Yoluyla Başarı
Çocukların gelişiminde oyun büyük rol oynar. Sadece okul başarısı değil, fiziksel, sosyal ve zihinsel gelişim için hareketli, problem çözmeye dayalı oyunlara ihtiyaç vardır.
İşte tam bu noktada şişme oyun parkı gibi doğal fiziksel aktiviteler sunan ortamlar devreye girer. Bu alanlarda çocuklar hem eğlenir hem de:
-
Engelleri aşarak hedefe ulaşmanın keyfini yaşar,
-
Takım çalışması yapar,
-
Hatalardan ders çıkarır ve yeniden dener.
Yani bir anlamda “çaba göstermenin” gerçek karşılığını doğal bir ortamda deneyimlerler.
🎈 Şişme Oyun Parkları ile Deneyimsel Öğrenme
Şişme oyun parkı kiralama, çocuklar için sadece eğlenceli bir zıplama alanı değil; aynı zamanda cesaret, denge, dikkat ve azim gibi becerileri deneyimleme fırsatıdır.
Örneğin:
Bir çocuk kaydıraktan ilk denemesinde korkabilir. Ama tekrar dener, sonunda başarır. İşte bu, zekâdan çok azmin ödüllendirilmesi gereken bir an!
💡 Ebeveynlere Öneriler:
-
“Ne kadar uğraştığını gördüm, harikaydın.” gibi cümleler kurun.
-
Zorlandığında hemen yardım etmek yerine, cesaretlendirin.
-
Oyun alanlarında onu izleyin ama her adımını kontrol etmeyin. Kendisini kanıtlamasına izin verin.
🎉 Sonuç: Başarıya Giden Yol Çabadan Geçer
Unutmayın: Gerçek öğrenme, deneme-yanılma ve çaba ile gelir. Hatalar sorun değil öğretmendir.
Şişme oyun parkı gibi benzer ve eğitici ortamlar, oyun alanları çocuklara bu becerileri doğal şekilde kazandırır.
Onlara “ne kadar zekisin” değil,
“ne kadar çok denedin” dediğinizde gerçek başarı başlar.

Makale aslında ilgimi zirveye çıkardı. Web sitenize yer işareti koyacağım ve markaya yönelik yeni bilgileri kontrol etmeye devam edeceğim.
İyi yazı! Sitemizde özellikle bu harika yazıya bağlantı vereceğiz. Harika yazmaya devam edin
Harika bilgiler paylaşıldı.. Bu yazıyı okumaktan gerçekten keyif aldım. Bu yazıyı paylaştığınız için yazara teşekkür ederim.. Takdir ediyorum
Blog yazma tekniğinizi gerçekten takdir ediyorum. Bunu yer imleri site listeme ekledim. Uygun bir zamanda kiralamada yapacağım.
Normalde bloglarda makale okumuyorum ancak bu yazının beni denemeye çok zorladığını söylemek isterim, bu yüzden yazı tarzınız beni şaşırttı Teşekkürler oldukça harika yazı.
Çocuklar için çok güzel bir kiralama alanı yeğenim çok eğlendi.
Sizin gibi değerli müşterilerimizin geri bildirimleri, hizmet kalitemizi sürekli geliştirmemiz için bize ilham veriyor. Yaşadığınız deneyimin memnuniyet verici olması bizi çok mutlu etti. Her zaman daha iyisini sunmak için buradayız.
Çok guzel oyun alanları var paylaşımlaarda oldukça öğretici başarılarınzın daimi.
İnternette WePlay, Mavi Balina gibi bazı zararlı oyun ve uygulamalar yasaklanmalı!
Çocuklar için çok güzel bir eğlence mekanı. Ayrıca öğretici bir web adres.
Bekarım ama biriciğinize doğum gününde ne hediye verebilirsiniz tabikki oyun alanı ve böyle bir hediye almak eğlenceli olucaktır.
Pretty! This has been a really wonderful post. Many thanks for providing these details.
Tatlı! Bu son derece harika bir yazıydı. Teşekkürler
bu bilgiyi sağladığın için.
Rica ederiz. oyun parkı parkuru kiralama için sizleride bekleriz.
Aileler, teknolojiyi iyi kullanan çocukları için “ Peh bu çocuk üstün zekâlı” diyor. Oysa ki bu tarz söylemler çocuğun başarısının önünde büyük engel. Zeki olduğunu düşünen çocuk “Çalışmadan da kestirme yollardan yaparım diyor” emek vermenin önemini anlamıyor. Çoçuk Uzmanlarıda çabaya vurgu yapın!” tavsiyesinde bulunmaktalar.
Çok faydalı ve doğru tespitler içeren bir makale olmuş, ellerinize sağlık diyorum. Bunu her çocuk sahibi uygulamalı takipteyiz.
Gerçekten bir çocuğun özgüvenini kazandırmak için onun yaptığı işi övmek çok iyi işe yarıyor hem motive ediyor yaptığı işi daha iyi yapıyor. Verdiğiniz bilgiler gerçekten açıklayıcı
Bence burada hassas olunması gereken bir değer nokta, çocuğun güçlü ve zayıf olduğu noktaları tespit etmesini sağlamak amaç ve yol belirlemesine ona yardımcı olmaktır.
Tüm ailelerimizin çocuklar hakkında bilmesi gerekenleri yansıtan kaliteli bir çalışma olmuş. Çocuklar bizim geleceğimiz…
Acaba okuyan ve anlayan varmı açıkçası sanmıyorum .Dandini dandini dostana inekler girmiş bostana .. Gerçek bunu gösteriyor.
Çocuklarda zekayı değil, Verdiği emeğe saygı gösterip övmek lazım.
Harika bir paylaşım teşekkür ederim
Faydalı vede kaliteli siteniz yanında bilgileriniz içinde teşekkürler
Okuyanların olması sevindirici huzurlu günler dilerim.
Gerçekten çok faydalı bilgi olmuş teşekkür ederiz admin…
Çok yararlı bilgi. bu kadar duyarlı olmanız gerçekten cok güzel tşk ederiz böyle bilgiler paylaştığınız için .Yakın zamanda kiralık oyun parkı düşünüyoruz arıcaz sizi.
Her zaman sitemize bekleriz.
faydalı vede kaliteli siteniz yanında bilgileriniz içinde teşekkürler
Çocuk eğitimi konusunda oldukça önemli olan bir noktaya değinmişsiniz. Bazı ebeveynler çocuğum zeki diyerek bunu çocuğa aşılıyor ve çocuklar genelde tembel oluyor. Bence de dediğiniz şkeilde çaba daha çok övgüyü hakediyor.
Faydalı bir makale, çocuklarda öz güven oluşumu son derece önemli, çünkü baskıcı, despot ve şiddet eğilimli ailelerde yetişen çocuklar hiç bir zaman kendilerini ifade edemiyorlar, hiç bir işte başarılı olamıyorlar. Sizin de bahsettiğiniz gibi çocuklara asla sen yapamazsın, kırarsın, bozarsın gibi kelimeler kullanmamak lazım. Çocuklar bizim herşeyimiz, çocuklar geleceğimiz..
Bilgilendirici site için teşekkür ederiz. Başka bir yerde böyle mükemmel bir yaklaşımla yazılmış bu tür bilgi bulamadıK. Şu an üzerinde çalıştığımımız bir konu için göz atatarken sitenizle tanıştık.
Konunuza yardımcı olabildiğimize sevindik tekrar bekliyoruz.
Çok dOĞru çocuk sonra dünyaya küsüyor. Aileler baskıcı ve dikta tavırlarından vazgeçmeli kendilerini özgürçe ifade etmeleri gerekmekte onları dinlemeyi öğrenmeliyiz.
Bu gibi konuları paylaşmanız, bilgilendirmeniz çok iyi olmuş. Millet olarak artık bu konuları çocuklarımızı küçüklükten aşılamamız gerekiyor. Yapılan bir çok yanlış neslin bozuk olmasını sağlıyor. Ellerinize sağlık.
Araştırmalar, çocuklara beynin bir kas olduğu ve çalışarak geliştirilebileceği mesajı öğretilmesi gerekmekte , Bu tür kısa ve anlamlı farkındalıkla bile performanslarının da arttığı bilinmekte burda görev aile ve öğretmenlere düşmekte.
Hocam gerçekten çok doğru konuya değinmişsiniz. Büyün ebeveynler çocuklarının zekası için uğraşırken çocuklarına çaba sarfetmenin ne kadar önemli olduğunu anlatmıyorlar. Bunun sonucu insanlar çaba sarfetmeden sonuca ulaşmaya çalışıyorlar. Aslında AZİM kelimesinin karşılığını çocuklarımıza anlatabilsek zekadan çok daha fazlasını kazandırmış oluruz eminim.
Teşekkürler elinize sağlık..
Sayın emre ; Konumuzun faydalı olması gurur verici bütün müşterilerimizden geri bildirimlerini almaya çalışıyoruz.
Mutlu olmayan anne babalar mutlu ve özgüveni olmayan bireyler yetiştirir. mutluluğun özgüvenle bağlantılı olduğunu düşünüyorum.
her çocuk farklı şekilde kişiliklere sahiptir fakat çocuklarımıza sabırlı olmayı bizlerin sabır gösterek onları anlamalı dinlemeyiliz.
Kesinlikle katılmaktayım birde bunu anne ve babalar ve aile bireyleri anlayabilse çok daha güzel nesiller yetiştirmiş oluruz.
İşletmemiz olarak ürünlerinizden yararlanıyoruz. Neredeyse bir kaç yıl oldu iyi ki sizle karşılaştık sizle iş yaptık emeğiniz için teşekkür ederim İyi çalışmalar dilerim.
Nerede ne zaman isterseniz faruk bey. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz
Cocuk ile ilgili okuduğum makaleler arasında en iyisi bir çocugum var sizin verdiğiniz bilgiler beni oldukça sevindirdi teşekkürler
Çok faydalı bir yazı olmuş elinize sağlık .
Geleceğimiz olan çocuklara öğretici ve bilgilendirici olmak sosyal sorumluluktur. paylaşımın için teşekkürler yunus emre.
Google arama motorunda arayıp ta bulabileceğimiz binlerce özgün içerikleri paylaşıma sunduğunuz için teşekkür ediyoruz. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz iyi çalışmalar kolay gelsin.
kesinlikle çocuklar sevgi ve ilgiye hasrettir. Onları ilgi ve sevginiz ile övün. Yapamasa bile övün ki oda başarısızlığını bile başarılı görsün.
Ankara Web Tasarım firması olarak sizleri kutluyoruz çok iyi bir blog yapmışsınız.
Merhaba; Murat Bey. olumlu düşüncelerinizden dolayı teşekkür ederiz. Sevgi ve ışıkla kalın..
Çok güzel bir konuya değenilmiş. Tebrik ederim sizleri. Böyle geliştirici yararlı bilgiler paylaştıkça geleceklerimiz çok daha refah ortamında yetişebilirler teşekkür ederiz.
bizimkiler ikisinide övmez komşu çocuğunu över 🙂
bizler çocuklarımıza yapamazsın edemezsin diyoruz onlarda yapmıyor yani onlara destek olmalıyız moral arttırmalıyızki yapsınlar
Çoçuklara negatif söylemlerden yani sözçüklerden her aile özelikle kaçınmalıdır.Teşekkürler engin bey
Dolu dolu bir makele olmuş bilgisayarlardan uzak tutatlım zeka oyunlarına yönelmelerini sağlayalım.
Daha yeni keşfettim çok güzel yazı, sofistik bi website türkiyenin az bulunan bir mevzuya değinmişsiniz emeğinize sağlık.Işığınız bol olsun.
Yazıyı beğenmenize sevindim arkadaşlar umarım herkez için faydalı olmuştur.
Ebeveynler arasındaki iletişim ve ilişki, çocuklar için üçüncü ebeveyndir. Birbirini sevmeyen, mutsuz., saygısız anne babaların yetiştirdiği çocukların özgüvenden yoksun, kendini ifade etmekde sıkıntılar yaşayan, mutsuz ve hiperaktivite sorunları yaşayan bireylere dönüşmesi muhtemel. Çocuklarınıza özgüven aşılayın, cesaret verin ama en önemlisi aile içi iletişim ve sevgi çemberidir unutmayın
Çocuk yetiştiştirmek emek ister cevremde gördügüm kadari ile yapıp sokağa salanlar var keşke daha fazala sorumluluk sahibi insalar olsa. Yararlı yazınız için tebrik ederim okumaktan bir zarar gelmez.
Çok güzel bir yazı olmuş gerçekten tebrik ederim
Çok yararlı ve bilgilendirici bir paylaşım olmuş. Çoğu ebeveynler böyle yapmasa da.. Bir şey için uğraştığında sonucun daha mutlu ettiği ve güzel olduğu gerçeğini kimse değiştiremez. Emeğinize sağlık gerçekten. Umarım herkes bir şeylerin farkına varır.
Selin hanım katılmakla birlikte toplum bu konuda sınıf gözetmeksizin farkına varmalı çok az okuduğumuz için dünya genelinde bu tür önemli konularda gerilerden gelmekteyiz.Sevgiyle..
Gerçekten yerinde tespit olmuş. Başarılar dilerim siteyi uzun zamandır takip ediyorum ve her makale bir birinden bilgi dolu tebrikler.
yararlı konu olmuş …gerçekten çaba ve gayretin basarıda en onemlı etkendır..
Teşekkürler yıldız haklısın hep çalışmalı gayret göstermeliyiz.Sevgiler
Çoçuklara daha fazla değer verin onları dinleyin ve onların yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olun.
Doğru tespitler her çocuğun kendine has yeteneği var bunu aile bireyleri gözlemleyerek tespit etmesi gerekmekte. Saygılar
Az rastlanan Premium düzeyde önemli bir konuya değinmişsiniz. Emeğinize sağlık!
Yararlı bir konu uzmanlarımız klavuzumuzdur teşekürler
Faydalı bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Aynı zamanda çocuğumun doğum yılında oyun parkuru kiralamak istiyorum. Görüşeceğiz.